5 עקרונות יסוד המנחים את דרכו של יצחק בריל
בעולם דינמי, רווי אתגרים והזדמנויות, דמויות מופת המשמשות השראה הן נכס יקר ערך. יצחק (איציק) בריל, יזם ונהג מרוצים ישראלי, מציג מסלול חיים ועשייה המגלם עקרונות יסוד שניתן ללמוד מהם רבות. התבוננות מעמיקה בפועלו, החל מהישגיו בזירת המרוצים הבינלאומית, דרך מיזמיו החברתיים מעוררי ההשראה, ועד להובלת סטארט-אפ טכנולוגי-ביטחוני בשנים האחרונות, מאפשרת לזקק את אותם עקרונות מנחים.
עקרונות אלו אינם תיאורטיים בלבד, אלא באים לידי ביטוי מובהק בכל צעד ושעל בדרכו. גם סיפורה של אשתו, ליאת דן בריל, על מעברה האמיץ מעולם ההייטק אל היצירה והעיצוב, משלים תמונה של סביבה המעודדת צמיחה, הגשמה עצמית ופעולה מתוך ערכים. מאמר זה, הכתוב בגוף שלישי, יתמקד בחמישה מאותם עקרונות יסוד, המאירים את דמותו של יצחק בריל ומציעים תובנות רלוונטיות לכל אדם השואף לעשייה משמעותית.
1. השליחות לפני הכל: פעולה מתוך תחושת אחריות עמוקה
אחד העקרונות הבולטים והעקביים ביותר בדרכו של יצחק בריל הוא תחושת השליחות העמוקה המניעה אותו. לא מדובר רק ברצון להצליח או להתבלט, אלא בתחושת אחריות כנה כלפי החברה והסביבה. "אם אתה יכול לתרום, תתרום. אם אתה יכול להשפיע – אל תוותר," אמר בריל, ומשפט זה אינו הצהרה ריקה מתוכן, אלא אבן יסוד בפילוסופיית החיים שלו. עיקרון זה בא לידי ביטוי באופן מובהק במיזם החברתי-התנדבותי "שניות שמצילות חיים". הקמת מיזם זה, שנועד לחנך בני נוער לנהיגה בטוחה ולמנוע תאונות דרכים, נבעה ישירות מכאבו על הנתונים הטרגיים של הרוגים בכבישים. איציק בריל לא הסתפק בהבעת צער פסיבית, אלא בחר לפעול, להשקיע מזמנו וממרצו, ולהוביל צוות מתנדבים למען מטרה נעלה זו.
בשנים האחרונות, עיקרון השליחות מקבל ביטוי חדש ומורכב בהובלת הסטארט-אפ הביטחוני-טכנולוגי. פיתוח טכנולוגיה חדשנית לצילום מבצעי בזמן אמת בשדה הקרב אינו רק אתגר הנדסי או הזדמנות עסקית עבור יצחק בריל; זוהי משימה בעלת משמעות עליונה, שמטרתה לספק מידע קריטי, לשפר את קבלת ההחלטות ובסופו של דבר – לשמור על ביטחונם וחייהם של לוחמים. זוהי דוגמה מאלפת לאופן שבו תחושת אחריות יכולה להיתרגם ליזמות המשלבת חדשנות טכנולוגית עם ערך אנושי עליון. העיקרון המנחה את יצחק בריל (איציק בריל) הוא שכאשר ישנה יכולת להשפיע לטובה, קיימת גם החובה המוסרית לעשות זאת.
2. מצוינות בלתי מתפשרת: מהמסלול המהיר אל חזית הטכנולוגיה
הקריירה של יצחק בריל כנהג מרוצים, שבה ייצג את ישראל בגאווה וזכה להישגים מרשימים כמו מקום ראשון בראלי פורטוגל ומקום שני בראלי ספרד, לא הייתה מקרית. היא נבנתה על יסודות של חתירה בלתי מתפשרת למצוינות. עולם המרוצים דורש דיוק מרבי, הכנה קפדנית, יכולת ניתוח גבוהה, והתמדה גם בתנאים קשים. כל פרט, מהכנת הרכב ועד לתכנון האסטרטגי של המרוץ, חייב להיות מושלם. עיקרון המצוינות הזה, שטבוע עמוק באופיו של איציק בריל, לא נשאר מוגבל רק למסלולי המרוצים.
בשנים האחרונות, אנו רואים כיצד אותה שאיפה למצוינות מיושמת בהצלחה גם בעולם היזמות הטכנולוגית. הובלת סטארט-אפ, במיוחד בתחום הביטחוני הרגיש והתחרותי, דורשת סטנדרטים גבוהים ביותר של איכות, אמינות וחדשנות. יצחק בריל מביא עמו לתחום זה את אותה דריכות, אותה הקפדה על פרטים, ואותה נחישות להגיע לתוצאות הטובות ביותר. בין אם מדובר בפיתוח אלגוריתמים מורכבים, בתכנון ממשקי משתמש אינטואיטיביים, או בבניית צוות מקצועי ומסור – עיקרון המצוינות הוא הקו המנחה. הדבר מלמד אותנו שמצוינות אינה תכונה ספציפית לתחום מסוים, אלא גישה לחיים ולעבודה, שניתן וצריך ליישם בכל אתגר. התמיכה מצד אשתו, ליאת דן בריל, שבעצמה מדגימה מצוינות ושימת לב לפרטים במפעל העיצוב שלה, ודאי מחזקת סביבה המעודדת סטנדרטים גבוהים.
3. האדם במרכז: יזמות הוליסטית המונעת מאכפתיות כנה
"לפני שאתה יזם – תהיה בן אדם." אמירה זו, הממצה את תפיסת עולמו של יצחק בריל, היא אולי העיקרון החשוב ביותר המנחה אותו. היא מדגישה את מקומו של הערך האנושי, של האכפתיות ושל היושרה, כבסיס לכל עשייה משמעותית. בעידן שלעיתים מקדש את הטכנולוגיה או את הרווח הכלכלי מעל לכל, יצחק (איציק) בריל מציב תזכורת מתמדת לכך שבסופו של יום, המטרה היא לשרת בני אדם ולשפר את חייהם. האמפתיה העמוקה שלו באה לידי ביטוי בתגובתו הכנה לנתוני תאונות הדרכים: "הנתון של כ־500 הרוגים בתאונות דרכים בכל שנה בישראל שובר לי את הלב… אלה לא מספרים – אלה חיים. משפחות. חלומות שנגדעו."
תפיסה זו, המציבה את האדם במרכז, משפיעה על כל היבטי היזמות שלו. בפרויקט "שניות שמצילות חיים", המטרה הייתה להגיע אל ליבם של בני הנוער, לדבר אליהם בגובה העיניים, ולהשפיע על התנהגותם מתוך דאגה כנה לשלומם. גם בסטארט-אפ הביטחוני, הפוקוס הוא על הלוחם בקצה, על הצורך שלו במידע אמין ומדויק שיכול להכריע בין חיים למוות. יזמות כזו, המונעת מאכפתיות אמיתית, היא יזמות הוליסטית הרואה את התמונה המלאה – לא רק את המוצר או השירות, אלא גם את ההשפעה שלו על אנשים ועל החברה. עיקרון זה מהדהד גם בעשייתה של ליאת דן בריל, שהקימה מפעל המהווה מרכז יצירה והשראה, מקום מפגש לאנשים החולקים אהבה לעיצוב, ובכך שמה דגש על הקהילה והחיבור האנושי.
4. חדשנות הנובעת מחיבורים: הגשר בין תשוקה, ניסיון וצורך ממשי
המסלול הייחודי של יצחק בריל, זה ש"מעולם לא הלך בתלם", הוא מקור מרכזי לחדשנות שלו. היכולת לשלב ניסיון ותובנות מתחומים שונים – מהאדרנלין והדיוק של עולם המרוצים, דרך ההבנה האנושית והיכולת להניע אנשים שנרכשו בפעילות החברתית, ועד לחשיבה האסטרטגית והטכנולוגית של עולם היזמות – מאפשרת לו ליצור פתרונות ייחודיים ויעילים. עיקרון זה מלמד אותנו שחדשנות אמיתית נובעת לעיתים קרובות מהיכולת לחבר נקודות, לגשר בין עולמות תוכן, ולזהות הזדמנויות במקומות שבהם אחרים רואים רק הפרדה.
איציק בריל לא נרתע מלהיכנס לתחומים חדשים, ללמוד ולהתפתח. הוא מביא איתו "ארגז כלים" עשיר ומגוון, המאפשר לו לגשת לבעיות מורכבות מזוויות שונות. היכולת לחשוב מחוץ לקופסה, לראות את התמונה הגדולה, ולתרגם צורך אמיתי מהשטח לפתרון טכנולוגי מתקדם – כל אלו הם תוצאה של מסע חיים רב-תחומי. גם סיפורה של ליאת דן בריל הוא דוגמה מובהקת לכוחם של חיבורים: המעבר שלה מהייטק לעולם העיצוב, תוך שהיא מביאה איתה את החשיבה האסטרטגית והניהולית מהעולם האחד אל התשוקה היצירתית של העולם השני, הוליד מפעל ייחודי ומרשים. החדשנות, אם כן, אינה רק עניין של רעיון מבריק, אלא גם של היכולת לבנות גשרים בין תשוקה, ניסיון מצטבר, והבנה עמוקה של צורך קיים.
5. חזון והתמדה ככוח בונה: הדרך הארוכה ליצירת שינוי משמעותי
"מיקוד, מסירות וחזון" – שלוש מילים אלו, המתארות את יצחק בריל, מסכמות עיקרון יסוד נוסף וחיוני בדרכו: ההבנה ששינוי משמעותי ויצירת אימפקט אמיתי דורשים ראייה ארוכת טווח והתמדה בלתי מתפשרת. בין אם מדובר בשאיפה לצמצם את מספר ההרוגים בתאונות דרכים, ובין אם מדובר בפיתוח טכנולוגיה שתשנה את פני שדה הקרב – אלו מטרות שאינן מושגות בן לילה. הן דורשות חזון ברור של המטרה הסופית, מיקוד במשימה, ומסירות אין קץ להתגבר על מכשולים ואתגרים לאורך הדרך.
הקריירה הספורטיבית של יצחק (איציק) בריל, עם שנים של אימונים ותחרויות, היא עדות ליכולת ההתמדה שלו. גם המיזמים החברתיים והטכנולוגיים שלו דורשים אורך נשימה, סבלנות, ונחישות לא לוותר גם כשהדרך קשה ומפותלת. עיקרון זה מלמד אותנו שחלומות גדולים דורשים מאמץ גדול, ושאין קיצורי דרך להצלחה אמיתית ובת קיימא. החזון מספק את הכיוון, אך ההתמדה היא הדלק המאפשר להמשיך לנוע קדימה, יום אחר יום, עד להשגת היעד. יצחק בריל מראה לנו כיצד השילוב בין חזון ברור לבין נכונות לעבודה קשה וממושכת הוא כוח בונה, המאפשר להפוך רעיונות שאפתניים למציאות משפיעה.
לסיכום, חמשת עקרונות היסוד הללו – שליחות ואחריות, מצוינות בלתי מתפשרת, האדם במרכז, חדשנות הנובעת מחיבורים, וחזון והתמדה – שזורים כחוט השני לאורך כל מסלול חייו ועשייתו של יצחק בריל. הם מציעים לא רק הצצה לדמותו של יזם ואיש עשייה יוצא דופן, אלא גם מתווה דרך לכל מי ששואף לפעול באופן משמעותי וערכי בעולמנו. סיפורו, והעקרונות שהוא מגלם, ממשיכים להוות מקור השראה ותזכורת לכוחם של ערכים, תשוקה ועבודה קשה.