הכי מהר שרק אפשר: כל מה שצריך לדעת כשבוחרים ספק אינטרנט

מה חשוב לדעת כשבוחרים בספק אינטרנט? שהחיבור יהיה הכי מהיר שאפשר? לא בהכרח. אז מה חשוב לדעת בהקשר זה? ומה חשוב לדעת לגבי המהירות באופן ספציפי? אלה כמה הסברים, תובנות וטיפים שימושיים:

להתחיל מחבילה ומחיר

בסיס נוח מאוד להשוואה, הוא לבדוק ולהשוות את החבילות והמחירים שלהן מספקי אינטרנט שונים. למשל, חבילות ומחירים אשר ספק אינטרנט Itc מציע ללקוחותיו. יש לחבילות מבנה די פשוט ולרוב אחיד, אשר מסייע ומקל לבצע השוואות כאלה.

בין ספק אינטרנט לספק תשתית

עוד דבר שאליו כדאי לשים לב בהתחלה, הוא שיש בעצם שני סוגי שירותים ששוכרים, כאשר מדובר בשירות חיבור לרשת האינטרנט. תראו זאת למשל, בבדיקת ההיצע של ספק itc בשילוב ספק תשתית כגון HOT. שרות אחד, הוא שירות של "ספק תשתית" אינטרנט. זה אומר בפועל השרות אשר מחבר אתכם,  מתשתיות האינטרנט באזור שבו אתם נמצאים, אליו. החיבור מאותו ספק אל רשת האינטרנט עצמו, מכונה שרות "ספק אינטרנט" , ISP או Internet Service Provider.

הגדרת הדרישות ומה זו מהירות

האם אתם זקוקים לחיבור האינטרנט הכי מהיר שזמין? למה בעצם? אם עמוד אינטרנט שאליו אתם נכנסים נטען במשך 3 שניות, ואם נאמר שזו איטיות עקב איטיות חיבור האינטרנט, הרי ששיפור המהירות פי 2 (למשל) יהיה טוב. שנשפר עוד? נאמר שעכשיו העמוד הנ"ל עולה בתוך חצי שניה. האם עדיין יש חשיבות לשיפור המהירות? האם תבחינו בכלל בהשפעות של שיפור כזה? כמו כן, יש הבדלים רבים מבחינת מהירויות טעינה, בין אתרים מסוגים שונים, בהתאם לאופי התכנים שבהם. כך שהכל מתחיל מהשאלה, מה אתם בדיוק צריכים. גם מבחינת מהירות וגם בכלל. התשובה לכך אישית מאוד והיא נקודת התחלה חשובה ומומלצת, לבחירת ספק אינטרנט.

כמה שיקולים כספיים

מה התקציב שעומד לרשותכם? אם אתם יודעים איזה גובה תשלום לחודש לא תרצו לעבור, הדבר יקל ויצמצם מראש את האפשרויות. כמו כן, ישנו שיקול של "החזר השקעה" בחיבור האינטרנט – ROI או Return On Investment. מה אנו מקבלים כספית, בתמורה להשקעה הכספית החודשית בחיבור האינטרנט? עבור עסקים, זה עשוי להיות עניין משמעותי מאוד, כאשר השימוש באינטרנט מעורב בפעילויות רבות וחשובות של העסק. למשל, שימוש בשירותי ענן שונים. כאן נשאלת השאלה, אם נשלם מעט יותר, בעד חבילה מהירה קצת יותר, האם זה ישתלם? האם זה יתבטא בתוספת מהירות, ש"מחזירה את עצמה" מבחינת ערכה הכספי? למשל, בהקשר שיחות וידאו שמבצעים עם לקוחות. אם שיחות הוידאו נוטות "לצלוע" והדבר פוגע בתדמית העסק, כמה שווה לכם להשקיע בכדי לשפר זאת?

מה עוד חשוב?

בנוסף לנקודות שפירטנו עד כאן, כדאי לקחת בחשבון גם את הבאות:

  • לבדוק באתר הספק – צעד פשוט ומהיר יחסית, הוא לעבור בנחת על אתר הספק. שם תמצאו מידע עדכני, כולל רקע על אותו ספק וכמובן, פירוט של מה שהוא מציע.
  • לחפש מידע על הספקים – לבצע חיפוש חופשי לגבי הספקים השונים שאתם שוקלים לעבוד איתם. כך תוכלו לקבל אינדיקציות שונות, לגבי היבטים כגון מוניטין, אמינות הספק ורמת השרות והתמיכה שלו. חוות דעת וביקורות, יש לקחת כמובן בזהירות המתבקשת.
  • שירותי עזר – כדאי לבדוק האם יש ולשקול שימוש, בשירותים משלימים של הספקים שבודקים. למשל, שירותים בתחום האבטחה או שירותי ענן שונים.
  • בחירה שקולה – סביר שתישארו בסוף עם רשימה מצומצמת של ספקים, אך כאלה שדי דומים מבחינתכם. כאן תוכלו לשים בצד את שיקול המחיר ולהחליט סופית במי לבחור, באמצעות הדגשת תכונות אחרות שחשובות לכם.

לסיכום

בחירת ספק אינטרנט יכולה להיעשות בצורה זריזה וטובה למדי, אם הולכים לפי כללים בסיסיים כאלה.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
https://www.aghai.co.il/ לבחור את החברה הנכונה
כשאנחנו מבקשים להקים אתר אינטרנט או חנות וירטואלית באינטרנט, עלינו לעשות את זה עם האנשים הנכונים....
קרא עוד »
אוג 15, 2019
10 דברים שאתם חייבים לדעת לפני שבוחרים מערכת CRM
בחירת מערכת CRM (ניהול קשרי לקוחות) יכולה להיות תהליך מסובך אך קריטי להצלחה העסקית שלכם. מערכת CRM נכונה...
קרא עוד »
יול 03, 2024
מסע האותיות המופלא: כיצד מילים מחוללות קסם
השוואת מחירים באינטרנט הפכה לכלי חיוני עבור צרכנים רבים. היא מאפשרת לנו לחסוך כסף, למצוא מוצרים...
קרא עוד »
יול 16, 2024