תכשירים לטיפול בנשירת שיער
ישנם הרבה דרכים לעזור לשיער לצמוח מהר יותר – תזונה, ויטמינים ואפילו השמפו שבו אתם משתמשים, יכולים להשפיע על עובי השיער ובריאותו. אך לעיתים, אובדן שיער נובע מגורמים בלתי נשלטים, כמו גנטיקה, או תנודות בהורמונים, גיל המעבר או אפילו מתח.
תכשירים לטיפול בנשירת שיער
לפני שתבצעו אבחון, סביר להניח שהרופא שלכם יעביר לכם בדיקה גופנית וישאל על הדיאטה שאתם עושים אם בכלל, שגרת טיפוח השיער שלכם וההיסטוריה הרפואית והמשפחתית שלכם. יתכנו גם מבחנים כגון בדיקת דם – זה עשוי לעזור לחשוף מצבים רפואיים העלולים לגרום לנשירת שיער.
מבחן משיכה
הרופא שלכם ימשוך בעדינות כמה שערות מראשכם, כדי לראות כמה מהן יוצאות. זה עוזר לו לקבוע את שלב תהליך הנשירה.
ביופסיה של הקרקפת
הרופא שלכם יגרד דגימות מהעור או מכמה שערות שהוא יסיר מהקרקפת, זאת כדי לבחון את שורשי השיער תחת מיקרוסקופ. זה יכול לעזור לו לקבוע אם זיהום הוא הגורם לנשירת שיער בראשכם.
תרופות לנשירת שיער
אם נשירת שיער נגרמת על ידי מחלה בסיסית, יהיה צורך בטיפול תרופתי. אם תרופה מסוימת גורמת לנשירת שיער בראשכם, הרופא שלכם עשוי לייעץ לכם להפסיק להשתמש בה למספר חודשים.
מינוקסידיל (רוגאין): מינוקסידיל מגיע בצורות נוזליות, קצף ושמפו. כדי שזה יהיה יעיל, יש למרוח את המוצר על עור הקרקפת פעם ביום לנשים ופעמיים ביום לגברים.
פינסטריד (פרופסיה): זוהי תרופת מרשם לגברים בעיקר. לוקחים אותה מדי יום כגלולה.
מיקרוסקופ אור
הרופא שלכם משתמש במכשיר מיוחד לבדיקת שערות גזוזות בבסיסיהן. מיקרוסקופ, עוזר לחשוף הפרעות אפשריות בפיר השיער וכך, זה מסייע לרופא לדעת על דרכי טיפול לצמיחת שיער מחודשת.
לחצו כאן למידע נוסף.