מה זה דיוור אלקטרוני?
דיוור אלקטרוני היא שיטת שיווק שבה שולחים באופן תפוצתי ורחב דואר אלקטרוני למספר רב של אנשים – לקוחות, לקוחות מהעבר, לקוחות פוטנציאליים, מתעניינים בתחום או בשירותים, ספקים, אנשי מקצוע בתחום, ועוד. דיוור אלקטרוני מאפשר לנו להגיע היישר לתיבות המייל של אותם אנשים ולקוחות קיימים או פוטנציאליים, לדבר איתם ולהעביר להם מסרים באמצעות הדואר האלקטרוני.
דיוור אלקטרוני – מה זה כולל? ומה היתרונות?
- בדיוור אלקטרוני מחלקים את הנרשמים לקבוצות. זה אומר שאם הלקוחות שלכם מתחלקים לכמה קבוצות, אתם יכולים לנהל רישום לכמה קבוצות, לדוור לכל קבוצה בקצב שונה ולשלוח לכל קבוצה מסרים אחרים.
- מסרים אוטומטיים מונחי זמן, וביחס לזמן הרישום – אפשר להגדיר מסר שישלח בעוד שבוע, שבועיים וחודש. למעשה, אפשר לומר למערכת לשלוח מייל למישהו מהתפוצה שלנו 30 יום אחרי שנרשם (או שהוכנס ידנית על ידינו, אם הוא לא נרשם), 60 יום אחרי שנרשם, יום אחרי שנרשם, וכדומה. זה מכונה "סדרת מסרים אוטומטית" והיא בעיקר באה לידי ביטוי בכך שהיא יודעת לפני כמה ימים מישהו נכנס לרשימות שלנו, ושליחת מסרים לפי הפרמטר הזה באופן אוטומטי. כך למעשה, אפשר להכין סדרה של מסרים שכל נרשם יקבל אוטומטית מרגע שהוא נרשם לפי חלוקת זמן שנרצה, והכל קורה "מעצמו". שימוש במערכת לדיוור אלקטרוני זהו יתרון חזק ועוצמתי אל מול שיטות השיווק האחרות.
- לעומת שיטות שיווק אחרות – דיוור אלקטרוני היא שיטה לפיתוח מערכת יחסים ארוכת טווח, אמיתית וחזקה עם הלקוחות שלנו. בעוד שבאמצעות באנרים ומודעות, או קידום בגוגל, אנחנו מכוונים יותר לעסקה מהירה בטווח הקצר,
- לעומת תפוצה בסמס – המייל יכול להיות מורכב יותר מבחינת תוכן, עם גופנים בגדלים שונים ובצבעים שונים, תמונות, סרטונים וכדומה. אחוזי הקריאה הסטנדרטיים לדיוור אלקטרוני: סביב ה-20%.
אם אתם עובדים מול מערכת מקובלת רשמית לדיוור אלקטרוני – רוב המסרים שלכם יגיעו לרוב הנמענים, מאחר ושירותי דואר לא ממהרים לחסום או להפנות לספאם מיילים תפוצתיים ממערכות דיוור.
- דיוור אלקטרוני חוקי הרבה יותר ועומד בחוק הספאם. דיוור אלקטרוני בדרך כלל מתאפיין בכך שהמסרים נשלחים או לאנשים שנרשמו באופן מודע לרשימת תפוצה, או שהתעניינו בעבר בשירותים או מוצרים מטעמכם, או לקוחות שמכירים אתכם והיו לכם עסקים איתם בעבר. מלבד העניין החוקי – יש כאן גם עניין של אפקטיביות כמובן. אנשים שנתנו לכם רשות, התעניינו בשירותים או במוצרים שלכם בעבר, או נרשמו באופן מודע לדיוור שלכם, הדיוור שלכם אפקטיבי פי כמה שיווקית ומכירתית מולם.
- מה קורה כשמישהו קיבל ממכם דיוור והוא לא רוצה יותר? בדיוור אלקטרוני מול מערכת מסודרת יש אפשרות, בתחתית כל מייל ומייל, ללחוץ על קישור ולהיות מוסר מהרשימה למסרים עתידיים. זה אוטומטי, מהיר, נוח, ושוב – עומד בחוק.
- דואר אלקטרוני נתפס כאזור אישי יותר מול הלקוח, גם אלו שמשלבים את תיבת המייל שלהם לצורכי עבודה, כמעט כולם מנהלים בו גם אינטראקציה אישית. אתם יכולים לשלב גם את שם הלקוח במסר ולדמות פנייה אישית. כשאתם שולחים דואר אלקטרוני, זה מזמין את הרשומים שקיבלו את המסר לענות לכם, במיוחד אם אתם מעודדים אותם במסר עצמו, שואלים שאלה או מזמינים אותם לחוות דיעה.
- דיוור אלקטרוני תופס את הלקוח ביותר מקומות – בעיקר כי הוא מגיע אל הרשומים גם במחשב, גם בלפטופ, גם בטאבלט וגם בסלולר.
- בדיוור אלקטרוני קיימות סטטיסטיקות מפורטות שאין להם אח ורע בשום שיטת דיוור אחרת! לכמה אנשים המייל הגיע, לכמה הוא לא הגיע? כמה אנשים פתחו אותו? כמה מחקו אותו מבלי לקרוא? כמה אנשים צפו בתמונה הספציפית בתוך תוכן המייל? כמה אנשים לחצו על קישור בתוך המייל? הדיוור האלקטרוני מאפשר לכם להיות בעניינים באופן מוחלט, לראות מה עובד ומה לא, לבצע AB TESTING ולקבל מידע מלא לגבי המסרים שאתם שולחים.
- דיוור אלקטרוני היא אחת השיטות הזולות ביותר, במיוחד ביחס לאפקטיביות שלה! בדיוור אלקטרוני העלויות מתבססות לפי גודל הרשימה שלכם ומספר המסרים אותם אתם שולחים, ושליחה אפקטיבית נחשבת לאחת לחודש ועד אחת לחודשיים. זוהי שיטת השיווק שמי שמנצל אותה נכון – היא מחזירה את ההשקעה בשיעור הגבוה ביותר שקיים כיום!
לסיכום – את התוצאות של הדיוור האלקטרוני קשה למדוד.
נסו להבין האם זה עובד עבורכם וכמה זה עובד עבורכם, אך יחד עם זאת קחו בחשבון שיחד עם הפצת SMS זו דרך לשיווק שצריך להשקיע בה זמן רב לפני שמתחילים לראות תוצאות – רק בטווח הארוך ניתן להעריך את הביצועים של הדיוור האלקטרוני.